Feng Shui | In bucatarie

You are currently viewing Feng Shui | In bucatarie

Feng Shui | In bucatarie

In articolul Feng Shui | In sufragerie am evidentiat motivele pentru care este mai bine sa servesti masa in sufragerie decat in bucatarie. Ei bine, in acest articol voi scrie despre reguli Feng Shui in bucatarie.

Dupa usa de la intrare, bucataria ocupa locul al doilea, ca importanta a spatiilor. Ea trebuie sa fie bine aerisita si foarte luminoasa pentru a putea atrage energia pozitiva chi.

Acest spatiu reprezinta siguranta, caldura si dragoste, focul fiind elementul care o reprezinta. Odinioara, in vremurile linistite de alta data, la bunici bucataria iesea in evidenta prin faptul ca era locul unde oamenii se adunau, stateau de vorba, se incalzeau la gura sobei si serveau mancarea. Bineinteles ca locuintele mai ales la sat nu aveau foarte multe camere, dar bunicii se bucurau de energia pozitiva din bucatarie.

Astazi lucrurile s-au schimbat foarte mult. Multi oraseni mananca in oras, la restaurant, fast-food si nu mai folosesc bucataria pentru a prepara mancarea. Multi prefera sa o cumpere gata pregatita din marile magazine.

Bucuria bucatarului este atunci cand bucatele ii sunt apreciate iar pentru aceasta este necesar ca energia chi pozitiva sa fie prezenta acolo unde el lucreaza.

Reguli Feng Shui pentru bucatarie:

– pastrati mereu aragazul curat si asigurati-i o functionare corecta
– daca locuinta ta are etaj nu amplasa o toaleta la etaj chiar deasupra acesteia
– amenajati mobilierul astfel incat bucatarul sa nu stea cu spatele la usa de acces in ea
– cand pregatiti mancarea la aragaz, folositi toate ochiurile si prosperitatea dv. nu va intarzia sa apara
– montati aragazul intr-o pozitie care sa ii ofere bucatarului pozitia din care poate vedea usa de la intrare
– amplasarea ei langa o sala de mese, pentru a nu fi nevoit sa te deplasezi cu mancarea prin toata casa pana la locul de servire a ei
– nu construi o bucatarie foarte mare. Bucatarului trebuie sa i se asigure nevoile de miscare si nu are nevoie de un spatiu foarte larg

Concluzionand putem spune ca bucataria are nevoie de un spatiu mic bine organizat in care regulile de amenajare sunt cele de bun simt. Da, este adevarat ca sunt necesare anumite informatii Feng Shui care sa te ajute sa amenajezi optim acest spatiu.Leave a Reply