Feng Shui | Important este ca tu sa vrei. Fara tine nu poate face nimic

You are currently viewing Feng Shui | Important este ca tu sa vrei. Fara tine nu poate face nimic

Feng Shui | Important este ca tu sa vrei. Fara tine nu poate face nimic

Feng Shui este o filosofie chineza de viata in care interesul practic depaseste teoria.

Oamenii difera, natura este aceeasi
Aici trebuie sa fac o mica remarca. Cultura si credinta asiatica difera de cultura occidentala. Asta nu inseamna ca mediul natural si legile naturii difera. Ba dimpotriva as putea spune ca noi ca tara, avem un mediu natural inconjurator care ne ofera multa inspiratie.

Pe ici, pe colo, sunt voci care spun : ,,Cum sa se potriveasca ce este la ei cu ce este la noi’? Este indreptatita intrebarea in contextul in care, din pacate, Feng Shui este asimilat cu asa zise-le ,,remedii” care se gasesc in magazinele comerciale.

Acela nu este Feng Shui, este doar o forma de a comercializa obiecte care pot infrumuseta un spatiu. Feng shui reprezinta in fapt un corp de cunostinte teoretice si practice bazat pe o anumita filosofie de viata care ne invata cum sa traim in armonie si echilibru cu natura.

Oare acum 3000 de ani, existau aceste ,,remedii’’ sub forma de rate mandarine, pisici miscatoare sau vaze Feng Shui ? Aveau ele vreun efect daca erau amplasate intr-un anumit loc si li se imbunatatea viata chinezilor doar din acest lucru? Daca lucrurile ar fi stat chiar asa, astazi nici macar de descoperirile stiintei nu ar mai fi fost nevoie.

In primul rand Feng Shui este stiinta care analizeaza energiile din mediul inconjurator. Credem sau nu, energiile circula si ne afecteaza zi de zi. Incercati sa deschideti geamurile casei dv. si veti vedea cum circula energia prin casa. Important este ca ea sa circule armonios si sa creeze o stare pozitiva.

Intr-adevar acolo unde sunt anumite dezechilibre de energie, trebuiesc aduse anumite imbunatatiri folosind remedii naturale.

Ca si concluzie am putea spune ca echilibrarea energiilor dintr-un spatiu fie el locuinta sau birou poate fi facuta doar daca tu iti doresti acest lucru. Fara tine nu se poate face nimic. Atat timp cat tu nu locuiesti in acel loc, nu are rost sa faci o analiza de echilibrare a energiilor aplicand principiile Feng Shui, deoarece acele energii nu au impact asupra nimanui. De retinut este faptul ca energiile te afecteaza doar daca esti prezent intr-un anumit loc.

A face un audit Feng Shui este o optiune personala, nu este obligatorie. Doar daca doresti sa ai o viata mai frumoasa, mai echilibrata, sa beneficiezi de energiile pozitive din casa ta, atunci poti sa faci schimbari.

Leave a Reply