Feng Shui | Energia vitala chi

You are currently viewing Feng Shui | Energia vitala chi

Feng Shui | Energia vitala chi

Intreaga filosofie orientala are la baza un concept fundamental si anume ENERGIA. Evident ca ar trebui sa fim constienti cu totii ca fara energie esti lipsit de vitalitate si in lipsa energiei apare sfarsitul.

Ei, orientalii considera energia chi ,,sufletul” oricarei existente din Univers si considera ca exista o forta vitala ,,Qi” care se misca continuu, in fiecare secunda, ora, zi, luna, an, pe anumite trasee. Culturile orientale recunosc existenta acestei energii chi si o vei gasi sub diferite denumiri: Ki, Chi, Prana. Cartile filosofice vechi spun ca energia chi circula cu ajutorul vantului (Feng) si se acumuleaza in apele (Shui) linistite si line.

Energia. Simbolul vietii in Feng Shui

Viata este simbolizata de acest element numit Chi. Prin urmare acolo unde vei intalni acest cuvant Chi, inseamna ca exista energie, deci exista viata.
Forme de energie:
– soarele
– un curent foarte puternic
– zgomotul unei cascade de apa
– vantul usor sau puternic resimtit
– adierile domoale de aer care circula intr-o incapere, intr-un spatiu deschis
– vioiciunea, rasul, alergarea, plansul, tipatul, exclamatiile de bucurie, miscarea, zgomotul

Atrageti frumosul in casa voastra

Tot ce este frumos in natura (o floare, un peisaj de munte, un lac cristalin, parfumul), este insufletitor si datator de energie. Cumparaturile, reprezinta ele o senzatie senzatie de bucurie, de placere ?

Ca si concluzie, in Feng Shui Traditional totul este un camp de energie universala. Sigur ca da, si energia poate fi de doua feluri: pozitiva si negativa. Pentru a va familiariza cu acest termen, incercati cand doriti, sa transformati toate actvititatile intalnite, trairile, intentiile, in tipuri de energie.

Clarificare. Nu exista termenul ,,energie Feng Shui’’. Energia este forma existentiala a vietii, iar Feng Shui este stiinta care se ocupa cu studiul energiilor.

Leave a Reply