Feng Shui | Cele mai bune remedii

You are currently viewing Feng Shui | Cele mai bune remedii

Feng Shui | Cele mai bune remedii

In acest articol voi discuta despre remediile folosite in Feng Shui Traditional. Eu consider ca este necesara evitarea unei confuzii intre Feng Shui Traditional si Feng Shui New Age asa cum o denumeste Joey Yap.

Ce este un remediu ?

Remediul este cunoscut si ca solutie si reprezinta acel lucru, obiect, care te ajuta sa echilibrezi energiile dintr-un spatiu, atunci cand ele se afla fie in exces, fie nu exista deloc sau este nevoie de cresterea puterii influentei acestuia.

Sa luam un exemplu pentru a intelege mai bine.
Dupa analiza Feng Shui a biroului in sectorul SE, ai nevoie ca remedii elementele : metal si foc. In acel loc vei amplasa aceste remedii, tinand cont de indicatiile primite.

Cand si cum sa folosim remediile in Feng Shui

Inainte de a amplasa remediile rezultate in urma analizei Feng Shui, prima data foloseste toate regulile de bun simt pe care le cunosti in a-ti crea un mediu armonios.

De indata ce ai terminat cu bunul simt (aerisit, curatat, spalat, igienizat, maturat, sters, aranjat etc), utilizeaza remediile recomandate. Personal aplic si le recomand pe cele naturale.

De ce recomand doar remediile naturale
Moto-ul dupa care ma ghidez este: O energie poate fi remediata doar cu energie. Afirm acest lucru cu credinta ca nu-mi pot imagina cum in urma cu mii de ani ar fi putut exista alte remedii decat cele naturale. Feng Shui a luat nastere ca urmare a imbunatatirii unor energii pe care natura le-a oferit si tot natura iti ofera si remediile necesare.

Un alt motiv pentru care recomand remedii naturale i-l reprezinta si convingerea ca actuala tehnologie nu exista in vechime si prin urmare cele mai bune ,,leacuri’’ (remedii) erau cele naturale. Personal, intre un medicament si un ceai il prefer pe cel din urma.

Care sunt remediile celor 5 elemente?
Lemn, Foc, Pamant, Metal si Apa.

Ce diferenta exista intre remedii
Feng Shui Traditional foloseste ca remedii cele 5 elemente aflate in stare naturala.
Feng Shui-ul Modern/New Age, remediaza dezechilibrele energetice, folosind statuete, amulete, pandantive, brelocuri, talismane etc.

Ce parere au maestrii Feng Shui despre remediile

Una dintre cele mai cunoscute personalitati in domeniul Feng Shui este Lillian Too care spune: ,,Metafizica chineza recomanda FOARTE RAR ca remedii anumite obiecte, simboluri sau produse’’.

Maestrul meu Raymond Lo spunea ca atunci cand dorim sa echilibram energiile dintr-un spatiu, cel mai  fain lucru este sa punem remediile in locurile indicate, dar fara ca ele sa fie vazute. ,,Cele mai bune remedii sunt cele care nu se vad” – Raymond Lo

In incheiere as concluziona ca alegerea in folosirea remediilor iti apartine si este una strict personala.

Leave a Reply