Feng Shui | Interesanta istorie Feng Shui

You are currently viewing Feng Shui | Interesanta istorie Feng Shui

Feng Shui | Interesanta istorie Feng Shui

Contributiile importante ale unor mari maestrii in arta Feng Shui.

Inventarea busolei Luo Pan de catre un maestru Feng Shui

Maestrul Yao Yan Han – a intalnit intr-o pestera un batran care i-a dat o carte ce continea formula secreta a Feng Shui de care imparatul se temea. Urmare a acestor temeri, imparatul ii ia cartea secreta si pune un calugar sa scrie o alta carte ,,Omorandu-i pe barbari” ce dadea informatii eronate despre adevaratele cunostinte. Aceste informatii eronate s-au raspandit foarte mult in randul chinezilor, generand multe confuzii in studierea lui.

Despre maestrul Yao s-au vehiculat diferite informatii; fie ca a fost omorat de imparat, fie ca a fost salvat de Maestrul Yang Yun Sung, un bibliotecar al curtii imperiale care ulterior a luat ,,cartea secreta despre Feng Shui” din biblioteca palatului imperial, dobandind cunostinte aprofundate si devenind cel mai renumit profesor din istoria Feng Shui-ului.

Maestrul Yang Yun Sung

– adevarata sa invatatura nu a putut fi scrisa clar in carti, pentru ca era complicata si ascunsa. Invatatura transmisa de el era partiala si criptata, putini oameni intelegeau adevaratul sens al cuvintelor. Din aceasta cauza s-au dezvoltat diferite ramuri ale Feng Shui.

Maestrul Lai Po Yee

(961-1277 d. Ch), dinastia Sung – a inventat inelul de pe Luo Pan numita ,,Placa omului”

Maestrul Chiang Tai Sung

(1368-1644 d. Ch) cel mai influent invatator din istorie care a scris cartea ,,Dezbaterea si verificarea teoriilor Feng Shui” in care ataca scoala San Ke (a celor trei armonii) si incurajand scoala San Yuen considerand-o adevarata practica Feng Shui. Dezvaluie formula ,,stelelor inlocuitoare”.

Maestrul Sam Chuk Yin

(1848-1906 d. Ch) – Scrie cartea ,,Stelele Zburatoare (Xuan Kong) ale Maestrului Sam” si este considerata Biblia scolii Feng Shui a stelelor zburatoare si in care explica foarte clar teoria si modul de lucru ale stelelor zburatoare.

Ca si concluzie, acesti maestri au avut o inteligenta sclipitoare in a descoperi aceste lucruri cu mai bine de 2000 de ani in urma. Este de-a dreptul incredibil cum in acele vremuri, fara tehnologie, fara multe informatii, ei au reusit sa creeze acest sistem de evaluare a energiilor din mediul inconjurator.

Leave a Reply