Feng Shui | Ce este si ce ar trebui sa stii despre el

You are currently viewing Feng Shui | Ce este si ce ar trebui sa stii despre el

Feng Shui | Ce este si ce ar trebui sa stii despre el

In acest articol  raspundem la intrebarea: ,,Ce este Feng Shui?’’

Adevarul despre Feng Shui

Intr-o lume in care oamenii complica lucrurile, din nefericire, Feng Shui este asociat cu arta de a decora interioare. In alte situatii se asteapta de la Feng Shui sa fie ceva ce poate rezolva orice in aceasta viata pamanteasca.

Primul meu profesor maestrul Raymond Lo spune:
,,Feng Shui este o straveche stiinta chinezeasca care studiaza mediul inconjurator si modul in care acesta ne influenteaza sanatatea, prosperitatea si armonia”.

Ce inseamna acest lucru?
Feng Shui este o stiinta care studiaza energiile din mediul inconjurator dar si modul in care ele ne influenteaza pe fiecare dintre noi. Mai detaliat ar fi: arta si stiinta care analizeaza energiile dintr-un anumit spatiu oferind totodata si remediile necesare pentru a crea armonie si echilibru.

Un alt maestru pe care-l studiez, Joey Yap spune: ,,Feng Shui este o stiinta practica, dar mai ales o stiinta a bunului simt.

Ce poate si ce nu poate face
Feng Shui nu rezolva situatiile in locul nimanui, insa te ajuta sa intelegi mai bine anumite lucruri ce se petrec in viata ta. Poti crea o atmosfera armonioasa, echilibrata acasa sau la birou. Poti fi deschise anumite oportunitati pe care oamenii ar fi bine sa le vada si sa nu le ignore.
Cele 5 arte Chineze sunt: Destin, Divinatie, Medical,Munte si Fizionomie. Feng Shui face parte din Fizionomie.

Stiinta sau arta, Feng Shui studiaza forma unui teren, formele de relief, spatii de cladiri, resedinte. Ce vezi in jurul tau, munti, lacuri, ape curgatoare acumuleaza energie, o pastreaza, dar o si conduc peste tot in jur ajungand si in casa, apartamentul, locul de joaca sau biroul tau. Deci, aceste forme influenteaza energiile pe care tu ole ai in dormitor, in sufragerie, in birou. Se face o analiza a echilibrului acestora, se trag niste concluzii si dupa caz, se intervine cu remedii traditionale acolo unde este necesar.

In concluzie, Feng Shui este o stiinta ce se aplica practic si in primul rand inseamna educatia de a-ti intelegi spatiul in care traiesti si lucrezi, sa creezi ordine, sa nu aglomerezi spatiile, sa aduci remedii naturale, sa simti pozitivismul, sa creezi echilibru. In Feng Shui nu trebuie sa crezi, deoarece nu este ceva ce tine de o anumita credinta. Pur si simplu aplici totul practic si observi rezultatele.

Leave a Reply