Ce este Bazi. Metafizica chineza

You are currently viewing <strong>Ce este Bazi. Metafizica chineza</strong>

Ce este Bazi. Metafizica chineza

,,Este bine sa-i cunosti pe cei din jurul tau. Dar cel mai bine este sa te cunosti pe tine” – Florian CIUPITU

In acest articol voi scrie despre astrologia chineza, ca parte a metafizicii chineze, ce este de fapt Bazi sau Cele 4 coloane ale destinului asa cum mai este cunoscut.

Astrologia chineza (Bazi) iti permite sa te cunosti si sa te intelegi mai bine pe tine. Daca vrei este o explorare a propriei tale vieti. Mai pe inteles este o forma de a-ti cunoaste temperamentul, comportamentul si personalitatea, trasaturile, abilitatile, caracteristicile. Denumiri asemanatoare pentru Bazi ar fi caracterologie (caracterul omului) sau profiling in termenii de astazi.

Horoscopul si cele 12 animale
In mai toate mediile si mijloace de informare auzi astazi despre astrologie, horoscop si cele 12 animale. Studentii metafizicii chineze stiu ca aceste animale stau la baza unui sistem de 8 caractere care formeaza diagrama nasterii unei persoane, denumita si Bazi. Mai simplu, Ba = 8, Zi = Caractere, adica Bazi = 8 caractere si este un termen folosit in astrologia chineza.

Ce este Bazi sau astrologia chineza
Astrologia chineza are la baza un sistem de analiza de tip Yin si altul de tip Yang.
Modelul Yin se bazeaza pe calendarul lunar si poarta denumirea de Astrologia Stelei Purpurii sau Zi Wei Dou Shu.

Modelul Yang utilizeaza calendarul solar in analizele numite Bazi, sau 8 caractere. Mai cunoscuta este denumirea ,,Cei 4 stalpi ai destinului’’.

Care dintre ele este mai bun, mai precis, mai sigur ?
Nu exista sistem de analiza al unei persoane care sa-ti certifice 100 % siguranta evenimentelor. Singurul care iti poate oferi o certitudine mare este indrumatorul, consultantul, maestrul care foloseste acest sistem.

Atat Zi Wei Dou Shu cat si Bazi au acelasi subiect principal, omul. Doar ca analiza se face din unghiuri si moduri diferite. Ambele modele de lucru au atat puncte forte cat si slabiciuni. Fiecare poate face ce poate celalalt daca ii intelegi mecanismul.

Ca mica concluzie, intamplator mai discut despre astrologie chineza intr-un mediu mai relaxat, iar apropiatii ma roaga: ,,Zi-mi si mie despre mine. Spune-mi ce vezi, ce ma asteapta!’’ De fapt acesta este rezultatul necunoasterii sau a neintelegerii scopului pentru care a fost descoperita astrologia chineza.

Leave a Reply