Feng Shui | In sufragerie

You are currently viewing Feng Shui | In sufragerie

Feng Shui | In sufragerie

Teoretic living-ul sau sufrageria ar trebui sa fie locul unde se servit mancarea. De ce spun ca aici ar trebui servita masa si nu in bucatarie?

Bucataria este spatiul in care mancarea este pregatita, deci un spatiu de lucru de tip yang. Sufrageria ofera spatiul pentru ca mancarea sa fie servita, deci un spatiu yin. Dupa cum observi sunt doua spatii cu functiuni si cu energii diferite.

De ce sa armonizam energiile in sufragerie

Utilizam Feng Shui pentru a incuraja energia Qi sa intre aici, sa circule armonios si sa amplifice energiile pozitive. Scopul este sa creem o atmosfera placuta, de buna dispozitie pentru familie si oaspeti, un loc unde sa domine relaxarea si armonia.

Servirea mancarii, comparativ cu pregatirea ei este o activitate ce trebuie realizata intr-un loc care sa cuprinda urmatoarele caracteristici:

– spatiu primitor care sa ofere confort
– scaunele sa fie cat mai comode si confortabile
– sa fie in apropierea bucatariei si nu langa usa de la intrare
– mobila sa nu fie inghesuita. Sala de mese trebuie sa fie un loc spatios in care energia sa circule liber
– masa sa fie asezata in mijloc pentru a crea senzatia de importanta a activitatii de servire a mancarii

Acestea sunt cateva din carateristicile pe care sufrageria ar fi benefic sa le aiba.

Dar unde nu avem spatiu pentru a amenaja locul de servire a mesei, ce facem?

Exista si asemenea situatii, in special la bloc unde suprafetele sunt mici, uneori chiar inghesuite. Spre exemplu intr-o garsoniera exista bucatarie, camera, baie si debara. In acest caz poti folosi camera pentru loc de servire a mancarii.

Cu siguranta multe locuinte nu indeplinesc din constructie anumite cerinte si evident ca trebuiesc facute anumite compromisuri. Ideal ar fi ca in momentul in care iti construiesti o casa sa ai un minim de cunostinte Feng Shui privind modul in care sa-ti organizezi toate spatiile acesteia.

Leave a Reply