Feng Shui | In camera copilului

You are currently viewing Feng Shui | In camera copilului

Feng Shui | In camera copilului

Iata ca am ajuns si la camera copilului dupa ce in anterioarele articole am prezentat cateva remedii practice Feng Shui pentru bucatarie, dormitor si sufragerie.

Venirea pe lume a unui copil este o bucurie care aduce cu ea si amenajarea camerei acestuia. Parintii isi dorest sa-i asigure un mediu linistit, creativ, imbietor si ocrotitor. Este locul, pe care copiii il iubesc cel mai mult, sunt la adapost de ochii parintilor si isi creeaza si propriul univers. Aici ei se joaca, fac lectii, dorm, se uita la televizor, folosesc computerul. Aici ei absorb toate energiile camerei lor.

Analiza Feng Shui a camerei copilului

Din punct de vedere al cunostintelor Feng Shui Traditional, acestea se aplica identic oricarei alte camere, fara exceptii, deoarece aceasta arta se bazeaza pe reguli si principii foarte bine stabilite. Aplicarea lor trebuie facuta corect.

Reguli si soluii

– amplasati doar mobila strict necesara, apeland si la regulile de bun-simt
– ideal este ca, pe toata durata zilei, sa intre in camera, lumina naturala si sa folositi, cat mai putin, lumina artificiala
– incercati sa gasiti un echilibru intre corpurile ce alcatuiesc mobilierul. Este indicat ca acesta sa contina cat mai putine colturi.
– lasati centrul camerei liber. Energia care intra in camera, sa fie una pozitiva si sa poata circula liber, fara a se ,,impidica” in mobilierul existent.
– pentru amplasarea patului, in vederea obtinerii unui somn odihnitor, este necesara o consultatie de specialitate. In general, evitati amplasarea de mobilier deasupra patului copilului.

Cum folositi culorile

Legat de cromatica, alegerea culorilor trebuie facuta cu atentie, intrucat trebuie sa existe un echilibru intre energiile care circula si cele care ,,stau” in pereti. Nu in ultimul rand, ele trebuiesc armonizate si in functie de elementele favorabile ale copilului

Aranjarea camerei

– amplasati obiecte care aduc aminte copilului de intamplari si momente placute
– pe timpul noptii, o lumina difuza ar trebui mentinuta constant, fara ca aceasta sa creeze umbre
– mentineti permanent, ordine in camera, aerisiti mereu spatiul


Leave a Reply