Feng Shui | Cele 5 elemente

You are currently viewing Feng Shui | Cele 5 elemente

Feng Shui | Cele 5 elemente

In articolul Feng Shui | Energia vitala chi am reamintit faptul ca baza, fundamentul existentei este ENERGIA. Conform metafizicii chinezesti, toate fiintele vii de pe pamant sunt guvernate de energia Qi sau de cele 5 elemente.

Unii oameni si chiar eu personal doresc sa inteleg lucrurile, sa-0mi fie explicate si atunci totul este in regula. Unii vor argumente stiintifice, cu rezultate clare, palpabile, altii le inteleg pur si simplu.

Nevoia de a explicare a anumitor fenomene a aparut in China cu mult timp in urma, in timpul imparatului Fu Hsi. La vremea aceea chinezii au vrut sa inteleaga lumea in care traiau.

Cele 5 elemente

Lemnul, focul, pamantul, metalul si apa sunt 5 elemente care interactioneaza intre ele si creeaza toate lucrurile si intamplarile pe care noi le vedem si traim. Combinarea lor are ca rezultat aparitia unor obiecte fizice, dar formeaza totodata fortele si energiile ce stau in spatele tuturor evenimentelor si lucrurilor abstracte.

Prezenta celor 5 elemente in viata noastra

Toate lucrurile, sentimentele, activitatile, obiectele, gusturi, directii din viata ta pot fi grupate in functie de cele 5 elemente. La randul lor, aceste elemente interactioneaza unele cu altele in baza unor legi/cicluri. Exista 3 cicluri principale ale celor 5 elemente (ciclul de productie, ciclul de slabire, ciclul de control). Fiecare ciclul in sinea lui este armonios.

Un concept foarte important in studiul Feng Shui traditional este reprezentat de remediile Feng Shui. Si ele la randul lor se bazeaza tot pe aceste 5 elemente si pot fi remedii de lemn, foc, pamant, metal si apa.

In concluzie: avem 5 elemente lemn, foc, pamant, metal si apa care impreuna cu energia Qi reprezinta temelia de baza a studiului, analizelor si interpretarii in metafizica chineza.

Leave a Reply