Feng Shui | Traditional Chinezesc

You are currently viewing Feng Shui | Traditional Chinezesc

Feng Shui | Traditional Chinezesc

Ce este Feng Shui?

Tradus literar, Feng Shui inseamna ,,Vant ‘’ si ,,Apa’’, doua elemente care dirijeaza si acumuleaza energia naturala spre un teren sau o cladire. Ca parte a studiului, Feng Shui este un sistem metafizic. El este cuprins in filozofia chineza descoperita 6000 de ani in urma.

Scopul : a studia si echilibra energiile ce ne inconjoara

Kan Yu – este termenul original folosit la inceput de chinezi pentru a denumi activitatea de studiere a cerului, pamantului si a energiilor dintre acestea. In timp cunostintele vechi au fost verificate, dezvoltate si completate cu unele noi.

Astaz,i practicantii utilizeaza termenul Feng Shui Traditional sau Feng Shui Clasic ca  stiinta ce foloseste formule pentru a calcula potentialul unei persoane de a locui sau a lucra intr-un anumit spatiu.

Feng Shui face parte din Arta Metafizica a Fizionomiei (fizionomia pamantului) fiind una din cele 5 arte (Wu Xing).

Metafizica chineza si fortele invizibile

Energiile sau Qi-ul asa cum le numesc chinezii, sunt fortele invizibile ce ne inconjoara. Nu le vedem dar le simtim si ne afecteaza. Ele pot fi Pozitive (Sheng Qi) sau negative (Sha Qi).

Ca sa exemplificam luam energia soarelui. Te afecteaza ? Il simti? Ei bine, caldura soarelui este acea energie despre care vorbim. Ea este pozitiva cand te bronzezi si devine negativa cand incepe pielea sa te arda.

Obiectele de studiu al Feng Shui Traditional sunt :mediul inconjurator, cladirile, timpul si oamenii.

Ca si concluzie, Feng Shui are rolul de a crea echilibru intre energiile unui spatiu, astfel incat locatarii sa poata beneficia de prosperitate si relatii armonioase.

Ce este Metafizica Chineza?
Parte a filozofiei avand drept obiect cunoasterea prin studierea fenomenelor care nu pot fi percepute cu simturile noastre si care depasesc cadrul experientelor.

Leave a Reply