Feng Shui | Intre dorinta de a decora casa si bucuria de a-ti imbunatati viata

You are currently viewing Feng Shui | Intre dorinta de a decora casa si bucuria de a-ti imbunatati viata

Feng Shui | Intre dorinta de a decora casa si bucuria de a-ti imbunatati viata

Toate lucrurile au un inceput. Haide sa-ti spun cum am luat legatura cu Feng Shui si totodata sa-ti spun punctul meu de vedere despre modul in care m-a fascinat.

In urma cu foarte multi ani, am cumparat un apartament care avea nevoie de renovare aproape totala. Fiind fascinat culoare mi-am zis atunci ca imi doresc ca peretii sufrageriei si ai biroului sa aiba ceva diferit. Tineam neaparat sa le ofer o culoare, un ceva anume care sa faca diferenta si sa creeze o energie in care sa ma simt bine.

Teoretic era simplu de facut. As fi putut sa aleg una, maxim doua galeti de vopsea lavabila si culorile care-mi placeau dintr-un magazin de bricolaj, un trafalet si as fi rezolvat situatia. Insa senzitivitatea si intuitia imi spunea ca doar anumiti pereti sau anumite zone ale acestora trebuiau colorati.

Aici totul s-a oprit. Intrebarea era: Care pereti sau care zone ale acestora necesita culorile care imi placeau? Oare alesesem bine culorile pentru birou si sufragerie? Cine oare ma poate ajuta, cine poate avea aceste informatii?

Nu auzisem pana atunci de Feng Shui, Bazi, metafizica chineza. Si cum in viata nu este nimic intamplator, intr-una din serile cautarilor si intrebarilor, un jurnal de seara la tv a prezentat un promo de 3 minunte. In el aparea un domn imbracat intr-o frumoasa tinuta traditionala chineza, albastra, stralucitoare. Aceasta mi-a atras imediat atentia si odata cu ea si prezentarea cu referire la Feng Shui Traditional. Asa am reusit sa gasesc persoana care in urma unei analize a apartamentului mi-a oferit si informatiile de care aveam nevoie.

Concluzia pe care vreau sa ti-o spun, acum dupa ani de zile de studiu si practica Feng Shui si Bazi, ca am ales inca de la inceput sa consider informatiile primite atunci ca ceva deosebit, ca o forma de educatie. Vazand rezultatele aplicarii solutiilor oferite, am aprofundat studiul ajungand sa inteleg cat de valoros este tot ceea ce citesc si aprofundez.

Istoria Chinei este atat de veche si cu atatea descoperiri incat nu ai cum sa-i ignori cultura spirituala, traditiile nationale si mostenirea lasata de inaintasi. De aceea eu am tratat Feng Shui si mai tarziu Bazi, I Ching sau Qi Men Dun Jia, ca niste stiinte de o valoare extraordinara.

De aceea anumite elemente sau cum se mai numesc ele remedii din Feng Shui le poti folosi atat ca solutii pentru echilibrarea energiilor din casa ta, dar si ca obiecte de decorare a casei. Le poti alege in functie de gusturile tale, de culorile preferate insa doar o parte din ele pot fi folosite ca remedii. Aici trebuie sa tii cont de dorinta ta de a decora frumos un spatiu sau de a folosi anumite obiecte ca remedii ale dezechilibrelor energetice.

La final as spune ca titlul articolului te poate ajuta sa faci alegerile care-ti plac. Ambele sunt benefice. Asa am facut si eu, intr-adevar am ales si studiul aprofundat al Feng Shui si Bazi si nu m-am gandit niciodata ca ele ar fi un moft. Ba din contra. Le consider de o insemnatate extraordinara pentru imbunatatirea calitatii vietii dar mai ales orice, una dintre cele mai deosebite metode de educatie.

Leave a Reply