Feng Shui | Cum iti alegi o casa

You are currently viewing Feng Shui | Cum iti alegi o casa

Feng Shui | Cum iti alegi o casa

Am afirmat de multe ori ca Feng Shui nu este o bagheta magica pe care o folosesti precum vrajitorul Rumburak. Feng Shui este o stiinta ca multe altele care studiaza energiile mediului inconjurator. Ei bine aria cea mai potrivita pentru a folosi Feng Shui este achizitia unui un teren sau a unei case.

Mai ales astazi, in acest haos imobiliar in care fiecare construiesti dupa cum stie el mai bine, sarcina de a-ti gasi casa mult visata, este ingreunata. Spun acest lucru deoarece in ultimii ani am fost conectat direct la acest fenomen dar am beneficiat si de experienta dobandita locuind intr-o zona de munte care imi ofera aceste posibilitati.

Daca vrei sa-ti achizitionezi singur o casa sau un teren, urmareste aceste aspecte:
– terenul sa nu fie in panta
– nu construi o casa intr-un loc izolat
– panza de apa freatica sa nu fie la suprafata
– nu construi o casa in exteriorul curbei drumurilor
– partea frontala a casei sa nu fie obturata de copaci
– un drum sau o sosea sa nu vina direct spre casa ta
– sa nu ai stalpi de lumina sau copaci in fata  usii de intrare in casa
– sa nu exista stalpi de inalta tensiune in apropierea casei sau a terenului

            Cand privesti atent o casa sau un apartament, sunt multi factori pe care trebuie sa ii iei automat in considerare. Spre exemplu pozitia casei respective in raport cu alte cladiri sau infatisarea casei, forma ei, marimea usii de la intrare, pozitionarea camerelor, locul unde sunt situate scarile de acces la etaj.
Toti acesti factori si multi, multi altii sunt luati in considerare cand evaluam Feng Shui-ul unei cladiri.

            Da, pot exista si alte aspecte, mai putin observabile de catre un incepator sau necunoscator care pot favoriza sau avantaja circulatia energiei. Spre exemplu forma terenului.
            Dupa cum cred ca ti-ai dat seama, pana acum am vorbit doar despre cateva aspecte ce tin de mediul inconjurator, fara a lua in calcul stelele (energiile) zburatoare. Stele Zburatoare sau Fei Xing reprezinta o scoala care te invata cum circula energia intr-un anumit spatiu, fapt de care ar trebui sa tii cont.

Casa la curte sau apartament?
Evident ca este mult mai usor sa alegi o casa la curte decat un apartament, insa pretul de achizitie si anumite posibilitati stau in calea acestor alegeri.

Analiza unei case nu este atat de simpla cum pare la prima vedere. Daca doresti sa-ti cumperi o casa sau un apartament (garsoniera) iti recomand urmatoarele:
– alegeti o zona, regiune, oras, cartier
–  stabileste exact ce iti doresti ( casa, apartament)
– mergi in zonele, cartierele respective si vezi daca-ti place ceea ce vezi
– tine cont de facilitati (scoala, gradinite, mijloace de transport, distanta fata de serviciu)
– bazeaza-te pe propria intuitie. Personal recomand acest lucru tuturor clientilor, prietenilor, apropiatilor. Intuitia nu te inseala niciodata si doar tu stii ce este cel mai bine pentru tine. Bazeaza-te pe intuitie si atunci cand vrei sa alegi un indrumator/consultant Feng Shui.

Ca si incheiere ti-as recomanda sa ai putina rabdare cu tine cand vrei sa-ti cumperi o casa. In acest proces te-as indruma sa gasesti un specialist/cunoscator/experimentat in Feng Shui Traditional care sa te sprijine sa gasesti cele mai bune solutii pentru tine si familia ta. Energia unui loc este extrem de importanta si vei simti acest lucru in timp cand ea isi va face efectul asupra starii de sanatate, armoniei, echilibrului tau si a familiei.

Mult succes !

Leave a Reply