Feng Shui | Calitatea energiei in spatiile in care traiesti

You are currently viewing Feng Shui | Calitatea energiei in spatiile in care traiesti

Feng Shui | Calitatea energiei in spatiile in care traiesti

In articolul Feng Shui | Energia vitala chi, spuneam ca fara energie nu exista viata. In continuare voi explica ce importanta are prezenta energiei si in acelasi timp calitatea ei.

Cum ne dam seama despre prezenta energiei
Toti suntem inzestrati cu intuitie, unii o folosesc mai mult, altii mai putin, iar unii chiar deloc. Bazandu-se pe intuitie, un nomad din desert iti poate alege un loc favorabil in care sa-si aseze cortul. Un asiatic daca doreste poate apela la o analiza Feng Shui. Eu sau tu ne putem folosi o analiza sau ne putem baza si noi pe intuitie pentru a gasi o energie de calitate pentru un teren, pentru o casa un birou sau oricare alt spatiu.

Cum poti sa-ti dai seama de calitatea energiei
Priveste un munte impadurit, cu multa verdeata, cu brazi semeti acoperiti de zapada. Ce fel de energie crezi ca poate avea acest loc? Un deal inverzit pe care pasc animalele, copiii zburda, oamenii stau la picnic? Ce calitate ar putea avea energia aici?

In schimb un munte despadurit, defrisat, stancos, uscat. Poate exista aici o energie de calitate? Cladirile abandonate, parasite, neintretinute. Au ele o energie de calitate?

Un exemplu foarte elecvent este centrala de la Cernobal. Cu siguranta in acel loc exista energie. Oare o fi de calitate?

Am dat exemplele de mai sus oferind o perspectiva asupra modului cum iti poti da seama de calitatea energiei. Sa stii ca acelasi tip de energie pozitiva sau negativa pot avea si oamenii.

Calitatea energiei unui loc depinde de tine

Feng Shui analizeaza energiile din spatiile in care exista oameni. Solutiile rezultate dintr-o analiza Feng Shui cauta compatibilizarea energiilor spatiului respectiv cu ocupantii acelui loc.

Prin urmare energia unui loc se interesecteaza cu energia ta in locuinta in care stai. Calitatea energiei spatiului poate fi pozitiva sau negativa dupa caz. Nu ti s-a intamplat niciodata sa mergi intr-o vizita si sa sa-ti doresti sa pleci mai devreme decat ti-ai propus? Ei bine asta inseamna ca nu ai fost compatibil cu acea energie sau energia locului nu avea calitate pozitiva. Exista si reversul. De multe ori te-ai intors intr-un loc in care te-ai simtit foarte bine. Asta inseamna ca acel spatiu te-a incarcat energetic.

In general oamenii prefera muntele pentru ca se incarca cu energie. Muntii acumuleaza cea mai mare cantitate de energie.

Ca si concluzie am inteles cat de importanta este energia si calitatea ei in Feng Shui. Energie buna inseamna sanatate, veselie, bucurie, puterea de a gandi, de a lua decizii pentru a-ti face viata frumoasa si armonioasa.

Leave a Reply