Bazi | Destin si Noroc in astrologia chineza

You are currently viewing Bazi | Destin si Noroc in astrologia chineza

Bazi | Destin si Noroc in astrologia chineza

Destin – Noroc – Feng Shui – Caritate – Educatie

Exista 2 scoli importante de astrologie chineza:
– ,,Cei Patru Stalpi ai Destinului’ (Ba Zi) – ca sistem de analiza al ,,stalpilor” destinului nostru
– ,,Calculul Sortii dupa Metoda Constelatiei Purpurii’ (ZiWeiDouShu)

Cand vorbim despre metafizica chineza (Feng Shui, Cele 4 Coloane ale Destinului, I Ching), nu putem studia sau analiza unul dintre ele, fara a face referire la celelalte doua.

Astrologia chineza dezvaluie destinul harazit de ceruri

Astrologia chineza dezvaluie destinul harazit de ceruri sau norocul ceresc, pe cand Feng Shui este strans legat de energia chi a pamantului, sau norocul pamantesc. Un specialist in Feng Shui atunci cand analizeaza harta energetica a unei locuinte, isi arunca o privire si asupra astrogramei natale a clientului sau. El vrea sa stie ce noroc ceresc are persoana in anul in care ii face consultanta Feng Shui si ce tip de element este clientul.

Doua lucruri pe care trebuie sa le stii: Destin si liber arbitru

Stii ce este liberul arbitru sau libera vointa? Ai vointa, esti liber sa faci ce vrei, cam asa ar suna liberul arbitru. Acest lucru inseamna ca ai dreptul sa alegi (sau sa fi ales cum ar spune unii), sa-ti alegi drumul prin viata. Ai voie sa-ti exprimi parerea, sa faci ce vrei, sa mergi unde doresti, sa-ti alegi partenerul, sa-ti deschizi propria afacere.

Dar chiar poti face ce vrei, poti spune orice-ti trece prin cap? Desi la prima vedere pare, nu esti chiar liber asa cum ai crede, deoarece exista anumite limite unele constitutionale, altele pe care ti le impui chiar tu.

Uite un exemplu: Ii poti spune sotului sau sotiei dupa 18 ani ca nu este partenerul de viata cel mai potrivit? Poti. Dar oare ce urmeaza?

Sunt deciziile pe care le luam noi, influentate de ceva sau de cineva?

Da sunt. Suntem influentati de parinti, de familie, de societate. Insa in mare masura deciziile ne sunt influentate de caracterul nostru, de persona-litatea noastra, de acea parte din noi care ramane un mare mister si pe care foarte multi dintre noi nu o cunosc.

Un alt exemplu: La intrebarea ,,Cat de bine te cunosti?’, foarte multi clienti raspund ,,Foarte bine”. ,,Cat la suta?’ ,,90 %’. Oamenii pot raspunde orice, ca doar de aia au liber arbitru, insa daca se cunosc atat de bine, de ce nu-si pot rezolva si problemele pe care le au? Aici este mare nedumerire a multora dintre noi.

Cine ne formeaza personalitatea, caracterul?

Parerile sunt impartite. Dupa unii personalitatea este inscrisa in codul genetic, altii spun ca Dumnezeu ne daruieste caracterul, talentele si ne ofera si situatiile de viata. O alta teorie este si cea a reincarnarii, conform careia viata este determinata de legea cauzei si a efectului.

Ce cred chinezii

Ei spun ca destinul reprezinta predestinare si liber arbitru, o imbinare intre 3 energii : a cerului, a omului si a pamantului. Ei cred ca destinul este determinat de prima respiratie din momentul nasterii, sau cum s-ar exprima ei ,,ne inspiram chi-ul (energia) in momentul cand ne nastem.

Care sunt concluziile

Inainte de a trece efectiv la prezentarea metodei ,,Cei Patru Stalpi ai Destinului’, v-am prezentat cateva lucruri de esenta destinului si liberului arbitru. Cunoscand foarte bine aceste aspecte veti intelege mai usor cat de mult va poate ajuta astrologia chineza, cat de logica este si cu cata acuratete defineste comportamentul uman.

Leave a Reply