Feng Shui | Nu este design interior

You are currently viewing Feng Shui | Nu este design interior

Feng Shui | Nu este design interior

In occident notiunea si practica Feng Shui a aparut dupa 1990, prin urmare este o chestiune de data recenta. Bineinteles ca este firesc sa apara confuzii, neincredere, superstitii. Nu se poate compara o cultura veche traditionala de Feng Shui Traditional de peste 2000 de ani, cu o noutate aparuta mai de curand.

Vreau sa mai spun totodata, ca din punctul meu de vedere Feng Shui inseamna inainte de orice asteptari, EDUCATIE. De ce spun acest lucru? Pentru ca el are vine si te indruma cu anumite reguli extrase din practica de zi cu zi si a face curatenie intr-o casa sau in fata usii de la intrare, nu presupune decat sa fii educat.

Arta Feng Shui cerceteaza si armonizeaza energiile

Activitatea Feng Shui traditional marcheaza studiul energiilor si oferirea de solutii pentru armonizarea si echilibrarea acestora intr-un spatiu. Eu ca si indrumator/consultant analizez mediul inconjurator exterior, cel din interior, efectuez calcule si ofer solutii astfel incat clientul sa-si poata organiza spatiul.

Designer-ul si armonizarea estetica

Design-ul este disciplina care urmareste armonizarea estetica a unui anumit spatiu.  El concepe obiecte uzuale, mobilier, se ocupa de urbanism si amenajarea peisajului.

Designer-ul impreuna cu clientul, stabilesc modul in care va arata interiorul sau exteriorul unei locuinte din punct de vedere estetic, al frumosului, al gusturilor. Aici intra mobilierul, lumina, gresia, faianta, culorile, parchetul, ferestrele, usile etc.

Concluzii

Intre un indrumator Feng Shui si un designer ar trebui sa existe o colaborare care sa ofere clientului final cele mai benefice spatii din punct de vedere energetic si estetic. Feng Shui lucreaza cu energii, design-ul interior lucreaza cu materiale.

Leave a Reply