Calendarul chinezesc este format din Tulpini Celeste si Ramuri Pamantesti si merge pe un ciclu de 60 de ani. Asta presupune ca in urma cu 60 de ani am avut acelasi an de Cocos Foc adica in 1957, dar si in urma cu 120 de ani in 1897.

– 1957 razboiul din Vietnam escaladarea insurgentilor Viet Kong-ului impotriva Guvernului lui Ngo Dinh Diem

– 1897 China era sub dinastia Qing, condusa de catre imparateasa vaduva Cixi si in decadere prin invazia agresiva a Rusiei si altor tari occidentale

Focul Yin nu este doar exponentul aspectelor negative el simbolizand si optimismul. Cocosul simbolizeaza ,,Floarea de piersic’’ si reprezinta romantismul, frumusetea generand sentimentul de fericire si distractia. Drept urmare va fi si un an favorabil divertismentului.

Focul Yin stand deasupra Cocosului este, de asemenea si Steaua Nobililor si Steaua Academica in Bazi – Cei Patru Stalpi ai destinului.

Anii ​​1897 si 1957 au fost deosebiti prin remarcabile evolutii stiintifice.

In 1897 :
– a aparut pentru prima data  cuvantul „calculator”
– a fost inventata aspirina
– electronul a fost descoperit

1897 este anul in care romanul lui Bram Stoker „Dracula” a fost publicat la Londra. Dracula este un roman despre vampiri si sange (Foc Yin este legat de sange).

Filmul modern din seria cu vampiri Twilight, in rolul principal jucand  Rob Pattinson, a aparut intr-o zi de Foc Yin.

In octombrie 1957 primul satelit Sputnik 1 a fost lansat de Uniunea Sovietica, urmat de Sputnik 2 in noiembrie.

SUA a lansat primul satelit Explorer 1 pe orbita in ianuarie 1958.

Laserul a fost inventat de Gordon Gould in 1957.

In ceea ce priveste divertismentul, musicalul „West Side Story” si-a facut prima aparitie in 1957. In acelasi an John Lennon il cunoaste pe Paul McCartney si astfel s-a format trupa Quarryman,  care este grupul ce a precedat Beatles.