In calendarul Hsia, Anul Cocosului –  2017, este simbolizat de doua elemente – focul Yin stand deasupra metalului. Conform celor 2 cicluri de nastere si distrugere care reglementeaza relatiile dintre cele 5 elemente, Focul cucereste Metalul, ceea ce inseamna o relatie distructiva, de lupta.

Practic elementele aflate in conflict inseamna lipsa de armonie. In special Focul Yin simbolizeaza flacara unei lumanari care palpaie si este  instabila. Prin urmare aceasta poate fi caracteristica unei persoane emotive, sentimentale si sensibila. Nu este un temperament rapid, cum ar fi Focul Yang, dar poate fi tensionata si nervoasa, nervii ei se pot amplifica, vor exploda , ceea ce este mai grav decat la  Focul Yang .

,,Scanteia unui lumanari poate arde campul’’ – proverb chinezesc.

Focul Yin (scanteia) este asociat si cu dezastrele provocate de incendii si explozii. Cum focul si metalul au o relatie conflictuala, vor exista dispute si ciocniri internationale.

Focul Yin simbolizeaza si gloantele si armele de foc, care pot aduce mai multe ciocniri cu arme de foc.

In istorie, exista dezastre destul de grave legate de Focul Yin. Iata cateva exemple semnificative:
– 11.09.2001 atac asupra World Trade Towers a avut loc intro zi de Foc Yin si luna de cocos Yin
– 06.08.1945 prima bomba atomica a fost lansata in Hiroshima intr-un an de Cocos si zi de foc Yin
– 02.05.2011  Osama Bin Laden a fost ucis intr-o zi de foc Yin

Elementul Foc Yin stand pe Cocos este aparent slab. Elementul  metal de jos nu sustine Focul de mai sus. Cu toate acestea, nu putem neglija puterea acestui tip de Foc caci Cocosul este considerat ca fiind „locul de nastere”al  Focului Yin, in ciclul de viata al elementului Yin. Drept urmare sa nu ne mire faptul ca in 2017 vor exista explozii grave, dezastre legate de incendii si de razboi.

Cocosul este element puternic de Metal Yin, care simbolizeaza bijuteriile si metalul decorativ (bratari, inele, coliere, verighete). Ca orice bijuterie este fermecator si frumos pe dinafara, dar foarte rece si cu o structura dura la interior. Metalul Yin poate infatisa si un pumnal, asociindu-l astfel cu uciderea si asasinatele. Drept urmare anul Cocosului Foc Yin nu pare a fi unul pasnic ci va fi  razboi, vor fi lupte, asasinate si atacuri teroriste.