Sanatate
In Metafizica chineza, Focul Yin reprezinta inima, circulatia sangelui, creierul, sistemul nervos si ochii. 2017 fiind un an al conflictelor, ciocnirilor, poate provoca si boli de inima, sange, probleme inflamatorii, probleme ale nervilor si ale creierului. Hipertensiunea si accidentele vasculare cerebrale pot fi si ele posibile aspecte negative ale sanatatii.

Cateva exemple:
Hillary Clinton este  nascuta in 1947, un an al Porcului de Foc Yin. In 2013, anul Sarpelui de Apa Yin a intrat in conflict cu anul nasterii ei (Foc Yin) si i-a provocat in mod accidental o lovitura la cap. Ulterior i s-a descoperit un cheag de sange pe creier fiind nevoita sa demisioneze din functia de secretar de stat.

Bruce Lee a decedat intr-o zi de Foc Yin aflata in conflict cu anul 1973 (Apa Yin). Dupa investigatii post mortem, medicii legisti i-au gasit apa in creier.

Campionul de curse de masini James Blunt, a suferit un  atac de cord din cauza conflictului  dintre Apa Yin si Foc Yin in 1993 si a murit.

In corpul nostru, metalul este simbolul plamanilor si al cailor respiratorii. Cu un foc care ataca  metalul, exista sanse de gripa dar si probleme al altor organe de respiratie sau ale pielii.

Metalul Yin ataca  Lemnul Yin, care este legat de oasele mici in organism, astfel incat este  necesara o atentie sporita la accidentele care cauzeaza rani ale oaselor spatelui, membrelor, degetelor de la mana si de la picior.

Exemple de accidente ce au provocat rani ale spatelui in ani sau zile de Cocos:
Brandon Lee, fiul lui Bruce Lee, care a murit in an de Cocos (1993) din cauza unui glont in spate atunci cand turna un film.
Starul rock din Hong Kong, Wong Ka Kui, a murit in 1993, cazand de pe scena din Tokyo,  rupandu-si spatele.
Madonna a cazut de pe cal si si-a rupt oasele in anul Cocosului 2005.