In medicina chineza, elementul foc reprezinta inima si circulatia sangelui este legat de creier, sistemul nervos si ochi.

Metalul Yin reprezinta organele de respiratie, plamanii, pielea. In luna, ziua, sau ora in care Cocosul anului 2017 va intalni un alt Cocos se va crea o „autopenalizare”. Acest lucru inseamna o  ,,pedeapsa’’ adica o problema de sanatate insemnand gripa si probleme cu organele respiratorii sau boli de piele.

Fiind o ciocnire intre Focul care topeste Metalul, trebuie sa fim atenti la boli ce tin de inflamarea pielii si probleme cu organele de respiratie, deci este posibila o pandemie de gripa in 2017.

In 2017 Cocosul va avea probleme cu Iepurele, adica metalul cocosului va ataca lemnul iepurelui. Ce putem intelege din acest duel? Injunghierea cu un cutit, chirurgie, rani ale oaselor si gatului, leziuni ale oaselor mici, cum ar fi degetele de la maini si picioare.

Daca din 2013 pana in 2015 am experimentat ani de Foc si Pamant, Focul simbolizand circulatia sanguina, carbohidratii, energia si zaharul, iar Pamantul este stomacul si muschii, a insemnat ca in acesti ani oamenii sau ingrasat. In 2017 sosirea elementului Metal este o sansa buna de a epuiza cantitatea excesiva de pamant castigata in ultimii ani . Deci, anul Cocosului este un an bun pentru a face mai multe exercitii fizice, a tine dieta si a pierde in greutate.